Belsimpel

Belsimpel

Wie zijn we?

Het Groningse Belsimpel, opgericht in 2008, is inmiddels uitgegroeid tot een grote speler in de telecomwereld en heus techbedrijf. Met een hecht team van meer dan 500 gemotiveerde, energieke en eerlijke studenten en professionals, waarvan meer dan 60 development collega’s, gaan we elke dag tot het uiterste om de Mobiele Wereld te veranderen. Wij zijn geen provider, wij zijn geen winkel en we zijn ook geen zoekmachine. We zijn een manier; een Methode™ om te vinden wat het beste bij de klant past op gebied van mobiele telefonie.

Wat doen we?

Omdat Belsimpel blijft groeien (2019: 360 miljoen omzet) is geen dag hetzelfde en hebben we enorm veel development projecten op de plank liggen om mee aan de slag te gaan. Het is voor een klant niet makkelijk om wegwijs te worden in de telecom jungle met meer dan 17 miljoen prijspunten. Dat lukt al helemaal niet als je dit probeert te doen met een Magento implementatie of standaardoplossing van Microsoft. Laat staan als je prijsberekeningen real-time plaatsvinden!

We hebben bij Belsimpel daarom ons eigen systeem gebouwd. De website met meer dan een miljoen maandelijkse bezoekers is daarvan slechts het topje van de ijsberg. Achter de schermen hebben we in eigen huis alle systemen zelf ontwikkeld.

Wat bieden wij jou?

Technische uitdagingen om bijvoorbeeld onze eigen CRM (Customer Relationship Management) software, waar meer dan 140 collega’s mee werken, te verbeteren. Het efficiënter maken van ons WMS (Warehouse Management Systeem), waarin honderdduizenden bestelling worden verwerkt. Of het optimaliseren van het specimen identiteitsdocumenten intrain-proces. Elke dag komen hier nieuwe uitdagingen bij!

Wil jij je slimme en positief kritische blik bij ons inzetten? Krijg jij er een kick van om elke dag een moeilijke puzzel op te lossen? Ga bij ons aan de slag als fulltime Developer, voer bij ons je afstudeerproject uit of start in de eindfase van je studie al in parttime dienstverband met een kleiner project om kennis te maken met je toekomst. Kijk voor meer informatie op www.werkenbijbelsimpel.nl

Oud HBO-ICT student aan het woord:

Ik begon tijdens het tweede jaar van mijn studie als Software Engineer bij Belsimpel. Door de vele projecten binnen het bedrijf is geen dag hetzelfde. De ene dag werk ik aan Verifai (identificatie software), de andere dag aan een onderdeel van een van de apps. Wij maken alles zelf om alles naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Veel van mijn taken hebben overlap met de thema’s van de studie. Onderwerpen als object georiënteerd programmeren zijn binnen Belsimpel niet te missen. Ook kom je processen tegen die niet tijdens de studie aan bod komen. Voorbeelden hiervan zijn Machine Learning en het uitrollen van software naar duizenden gebruikers. Dit is niet erg want bij Belsimpel nemen collega’s graag de tijd voor elkaar om elkaar dingen te kunnen leren!

  • Rutger Roffel, developer Belsimpel (winnaar scriptieprijs, juli 2018).