Vervolgopleidingen

Je kunt met HBO-ICT diverse kanten op! Onder andere de Rijksuniversiteit Groningen biedt diverse masteropleidingen aan, mocht je nog niet uitgestudeerd zijn.

Master of Arts in Information Science

Informatiekunde is kort gezegd het broertje van de informatica. Informatiekunde is het vakgebied waar de focus ligt op de wisselwerking van informatie en communcatie en de invloed van ICT hierbij. Zaken waar een informatiekundige mee te maken zal hebben zijn onder andere het ontwerpen van databases, information retrieval, mens-computerinteractie en het verwerken van natuurlijke taal.

De Engelstalige specialisatie Information Science is onderdeel van het masterprogramma Communication and Information Sciences aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen en bestaat uit 60 credits. Afhankelijk van de vakken die je hebt gevolgd kan een premasterprogramma (oftewel schakelprogramma) samengesteld worden. Een voorbeeld van een premasterprogramma is hier te vinden. Neem contact op met je studiekeuzeadviseur voor meer informatie.

Master of Arts in Computercommunicatie

Computercommunicatie is één van de specialisaties van het masterprogramma Communication and Information Sciences aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen en bestaat uit 60 credits. De specialisatie gaat in op de interactie van de mens met de computer, tussen mensen onderling en tussen mensen en organisaties via de computer. Daarnaast maakt het je vertrouwd met theorieën en methoden om deze interactie te analyseren en te evalueren. Je bestudeert boodschappen die via verschillende digitale kanalen worden verstuurd en je ontdekt wat voor communicatieproblemen er kunnen ontstaan en hoe deze opgelost kunnen worden. Voorts doe je onderzoek naar de gebruikservaring en -vriendelijkheid van websites en interfaces om inzicht te krijgen in de manieren waarop interactie tussen mens en computer soepeler kan verlopen.

Afhankelijk van de vakken die je hebt gevolgd kan een premasterprogramma (oftewel schakelprogramma) samengesteld worden. Een voorbeeld van een premasterprogramma is hier te vinden. Neem contact op met je studiekeuzeadviseur voor meer informatie.

Master of Science in Computer Science

Het masterprogramma Computer Science aan de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen bouwt verder op datgene wat je geleerd hebt in de majors Software Engineering en Network & Security Engineering. Met stromingen zoals Data Science & Systems Complexity, Intelligent Systems & Visual Computing en Software Engineering & Distributed Systems leer je in twee jaar onderzoek doen binnen de IT en kun je je projectvaardigheden inzetten in het bedrijfsleven.

Voor HBO-ICT studenten geldt dat een premasterprogramma (oftwewel schakelprogramma) uit 30 credits bestaat, geldend voor studenten van de majors Software Engineering en Network & Security Engineering. Het masterprogramma is een Engels programma en er dienen 120 credits behaald te worden ter voltooiing van het programma.

Master of Science in Human-Machine Communication

Het Engelstalige masterprogramma Human-Machine Communication focust op cognitieve wetenschap en de toepassing ervan op computersystemen, waarbij taal- en spraaktechnologie wordt gebruikt om communicatie tussen mensen en machines mogelijk te maken. Het masterprogramma bestaat uit 120 credits en valt onder de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen.

Afhankelijk van de vakken die je hebt gevolgd kan een premasterprogramma (oftewel schakelprogramma) samengesteld worden. Neem contact op met je studiekeuzeadviseur voor meer informatie.

Master of Science in Artificial Intelligence

Het masterprogramma Artificial Intelligence behandelt onderwerpen zoals autonome systemen, cognitieve robotica en multi-agentsystemen. Je leert werken met robots en je ontwerpt intelligente systemen die logica en informatica combineren om met mensen en dieren te communiceren. Het masterprogramma bestaat uit 120 credits en valt onder de Faculty of Science and Engineering van de Rijksuniversiteit Groningen.

Afhankelijk van de vakken die je hebt gevolgd kan een premasterprogramma (oftewel schakelprogramma) samengesteld worden. Neem contact op met je studiekeuzeadviseur voor meer informatie.


In de tussentijd wordt deze lijst nog aangevuld! Ken jij nog meer vervolgopleidingen of lijkt het je leuk om ons meer te vertellen over de vervolgopleiding die jij misschien volgt? Stuur dan een e-mail naar secretaris@sv-realtime.nl.

Onze partners