Majors

Software Engineering

​Kun jij je nog een leven voorstellen zonder ICT? Foto's bewerken in Instagram, internetbankieren, de bonuskaart waarmee de supermarkt je koopgedrag in kaart brengt, maar ook e-mailen, bellen en chatten. Voor al deze en nog veel meer toepassingen is software nodig. In de major Software Engineering leer je hoe je internetapplicaties en databasesystemen ontwerpt, bouwt en beheert. Vaak gaat het om softwaresystemen die bedrijfsprocessen efficiënter maken. Ook leer je hoe je wensen en eisen van de gebruiker in dat systeem kunt implementeren.

Network & Security Engineering

​Cyberaanvallen op banken, skimming op pinautomaten en virusmails die computers platleggen: cybercrime en beveiliging van netwerken zijn tegenwoordig 'hot items'. Een goed werkende en veilige IT-infrastructuur is cruciaal in iedere organisatie. Network en security engineers houden zich hiermee bezig: ze ontwerpen netwerk infrastructuren en kunnen computersystemen beveiligen. 

Bij de major Network & Security Engineering combineer je informatica en techniek. Je leert in overleg met opdrachtgevers en gebruikers ontwerpspecificaties vast te stellen die aan het ontwerp en het inrichten van de IT-infrastructuur voorafgaan. Je kunt een middelgrote IT-infrastructuur ontwerpen en inrichten en daar het beveilingsaspect in meenemen. Je bent bovendien in staat om digitaal forensisch onderzoek te doen.

Business IT & Management

Bij Business IT & Management word jij opgeleid tot consultant die bedrijven en overheden begeleidt en adviseert bij het optimaliseren van hun informatie- en communicatievoorziening. Je bent een 'communicator' en weet een brug te slaan tussen programmeurs en afdelingen als verkoop, personeelszaken en onderzoek. Je begrijpt de techniek zodat je een goede gesprekspartner bent om oplossingen te zoeken voor moeilijke ICT-vraagstukken. Je spreekt de taal van managers, bent zakelijk ingesteld en je begrijpt hoe organisaties in elkaar steken.

Onze partners