InHouse Quintor

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Bestuur 2018 - 2019
Datum en tijd
18 dec. 2018 16:00 - 20:00
Locatie
Ubbo Emmiussingel 112, 9711 BK Groningen

Workshop 1: Hands-on analist!

Een analist doet veel om alle nodige informatie te verzamelen. Deze informatie leggen we vast in analysedocumenten en verwerken we in de backlog van het project. Zo kan het werk kort samengevat worden voor de analist die zich bezig houdt met het “wat”. Bij sommige projecten is het nodig dat een analist dieper ingaat op het “hoe” en de informatie op een andere manier vastlegt. Ben jij benieuwd waarom en op welke manier de “hoe”-analist informatie vastlegt zodat dit ook gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld de beheerorganisatie of doorontwikkeling van andere systemen? Tijdens deze sessie leren we je eerst in de vorm van een presentatie wat de analist gedurende de realisatiefase oplevert aan softwaredocumentatie. Daarbij vertellen we je over de do’s en dont’s en de tools die je daarbij kan gebruiken. Daarna trekken we de gereedschapskist die de analist tijdens de realisatiefase gebruikt om eenvoudig softwaredocumentatie te maken helemaal open en ga je zelf aan de slag! In de vorm van een workshop leer je aan de hand van een interessante case hoe je voor een user story kan bepalen wat er opgeleverd moet worden aan softwaredocumentatie, hoe deze deliverables er uit zien en het maken ervan. Wij, Eveline Broers, Angèle Croes en Thomas Vieveen, begeleiden je daar graag bij!

Workshop 2: Bouw je eigen Blockchain

Blockchain is een enorme hype, maar hoe werkt het? Hoe bouwen we applicaties? Allereerst beschouwen we in een praatje een volledige stack voor applicaties op een blockchain. Daarna hebben we een korte introductie van proof-of-work blockchains. Vervolgens duiken we de stack in. De technologiekeuze is het Ethereum platform samen met het Turffle Framework voor smart contracts. Gebruikmakend van Quintor’s Truffle Box for Angular, zullen we zien hoe we smart contracts kunnen schrijven en uitrollen. We werken in het Truffle Framework en laten zien hoe we hiermee smart contracts kunnen aanspreken. Dit doen we aan de hand van een live demo.
Nadat Pim jullie helemaal op de hoogte heeft gebracht gaat iedereen zelf aan de slag met uitdagende opdrachten, waarbij julllie een eigen Blockchain gaan bouwen. Natuurlijk loopt Pim er om vragen te beantwoorden. Je gaat met  Etherium, Typescript en Angular aan de slag.
Installeer voor deze sessie alvast:
- Node.JS 8.9.x
- Python 2.7
- GIT

 

Programma

15:30 - 16:00 Inloop
16:00 - 18:00 Workshop
18:00 - 20:00 Eten, wat drinken

 

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien